Създай своя сайт с Joomla!®

  • Много възможности за персонализация - хиляди разширения.
  • Лесна инсталация с няколко кликвания на мишката.
  • Вградена многоезична функция с над 65 езика.
  • Подходящ за изграждане всякакви сайтове, от личен блог до голям електронен магазин!
  • Много добра българска поддръжка в нашия Форум
  • Най-голямата световна общност!

2016 Пловдив 29 - 30 октомври

Joomla Академия на български

Неделя, 06 Април 2014 13:38

Joomla! 3.3 идва по-силна и с повече възможности

Написана от

Остават броени дни до излизането на новата версия (3.3), а с нея идват и няколко ключови промени и допълнителни възможности. Мотото на новата версия е "Прави повече с Joomla!", като според предварителният план, тя трябва да излезе на 22 Април, точно след Великден. Какви ще са новите възможности, разбере от списъка по-долу.

Пет са основните нововъведения:

Много по-силна и защитена Joomla!

От версия 3.3 нататък, Joomla! ще изисква поне PHP 5.3.10 за да можете да я инсталирате. Това изискване ще помогне за по-добрата защита на системата. Също така е подобрено двуфакторното удостоверяване, подобрено е криптирането на паролите и са поправени няколко дупки в сигурността

SEO Microdata

С новата версия идва и библиотека за microdata. С нейна помощ търсачките ще ви бъдат истински приятели и ще могат да индексират по пълноценно сайта ви. Ще можете да обогатите сайта си чрез допълнителни данни относно хора, продукти, места, ревюта, събития и тн.

API за облачни услуги

Популярни облачни услуги като  Amazon S3, Google Cloud Storage, Rackspace и Dropbox ще бъдат достъпни чрез Joomla 3.3. Новото API за облачни услуги ще максимизира употребата на пространството предоставяно от тези услуги, като ги свързва директно с ядрото на Joomla!  Изключителна полезна функционалност, ако притежавате международен сайт или много посещаван такъв, който се нуждае от нещо много по-мощно от обикновен споделен хостинг

Управление на модулите през сайта

В Joomla 3.3, администраторите ще имат възможността да разрешат на потребителите да управляват определени части от сайта и модулите чрез задаването на конкретни права на достъп. Също така, потребителите ще могат да редактират сайта през фронт-енда без да се налага да ровят в администрацията. Тези нововъведения ще ви позволят да организирате сайт, в който множество потребители могат да си сътрудничат, без да се притеснявате за сигурността и настройките.

Да живее JQuery

От Joomla 3.3 нататък, jQuery библиотеката е включена в ядрото и Joomla ще използва единствено jQuery. Всичкият код използващ Mootools ще бъде конвертиран да използва jQuery. С това нововъведени всички разработчици ще използват една и съща jQuery библиотека, което ще намали конфликтите между разширенията. По този начин Joomla! ще стане по-бърза, по-сигурна и с по-малко проблеми.

А тук можете да видите тийзъра за новата версия подготвен от JoomlArt:

 

E, какво мислите за новата версия?

Прочетена 8210 пъти Последно променена в Неделя, 06 Април 2014 14:25

Реклама

Онлайн във форума

Имаме 2 гости и 0 потребители на линия

    Реклама